Kis- és középvállalkozások hitelezése – Céges hitel

Ha Ön is vállalkozó, akkor tudja, hogy mekkora a verseny a saját piacán. Csak úgy tud újabb megrendeléseket szerezni, ha gépeket, berendezéseket vásárol, árukészletet bővít. Ezt sokáig megtehette saját erőből, de minden vállalkozás életében eljön az a szakasz, amikor hitel nélkül már nem lehet tovább fejlődni. Higgyék el, ha a hitelt ténylegesen értékteremtő beruházásra fordítjuk, akkor csak a hasznunk egy részét áldozzuk fel, nem fogja veszélyeztetni a működőképességünket.

Ha például 1000 Ft saját tőkével évi 20% hasznot érünk el, mind a 20% a miénk marad. Ha ugyanezt hitellel megszerzett tőkével tesszük, akkor kb. évi 8%-t áldozunk fel a hasznunkból, de 12% továbbra is a miénk.

A hitel még mindig olcsóbb, mint tőkéstársat bevonni. Hiszen aki pénzt ad a vállalkozásunknak, annak igen magas hozamelvárásai lesznek ( kb. évi 20 % ), míg a hitelkamatokat évi, legfeljebb 8-10%-ból megúszhatjuk. Ha az Ön cége stabil, jó árbevételű, akkor nem szükséges ingatlan bevonása sem, cégének minősítése alapján is komoly összegekhez lehet jutni.

Az sem kizáró ok, ha a cégének nincs ingatlana, bevonható magáningatlan is megfelel.

Az APEH által nem szeretett „tagi hiteleket” is ki tudjuk váltani.