A személyi kölcsönök, a gyorskölcsönök pár óra alatt felvehetők

Az egyre egyszerűbb hiteligénylési folyamat, a gyors hitelbírálat és a kevés adategyeztetés teszi egyre népszerűbbé rohanó világunkban a gyorskölcsönöket. Sokkal többen részesítik előnyben, mint a hitelkártyához kapcsolódó hitel lehetőségeket és folyószámlahiteleket. Ezeknek a kölcsönöknek a felvételéhez egyáltalán nem szükséges ingatlanfedezet, sőt ha kisebb összegről van szó, akkor még kezest sem kell biztosítanunk az ügylethez.

Az MNB már közzétette a negyedéves jelentését, amelyben a gyorskölcsönökről is szó esik

A hitelezési folyamatokkal kapcsolatos MNB negyedéves jelentés szerint 2017 év végén a háztartási szektorban 2,7 százalékkal bővült a hitelezés. az új személyi kölcsönök kihelyezése 47 százalékkal emelkedett, amely hatalmas emelkedést jelent. Nagy valószínűséggel ez annak is köszönhető, hogy a gyorskölcsönök tekintetében a bankok további enyhítéseket tettek. A negyedik negyedévben az új szerződések 326 milliárd forintra rúgtak, de ebbe beletartozik az összes hitelfajta. A személyi kölcsönök a már említett 47 százalékos növekedést mutatták. A hitelfeltételeken szinte kivétel nélkül minden bank enyhített, így további növekedés várható. A bankok többsége a lakáspiaci folyamatokra hivatkozva tette meg enyhítéseit, de a bankok elenyésző része hivatkozott kedvező likviditási helyzetére.

Milyen kondíciókkal kínálják most a gyorskölcsönöket, mi az, amit érdemes tudnunk?

A Hitelmindenkinek oldalon számtalan hasznos információt találhatunk a kölcsönökkel kapcsolatban. Természetesen a gyorskölcsönökről is szó esik, így ezeket a témába vágó cikkeket érdemes alaposan átolvasni. A kölcsönöket, mivel szabadon felhasználhatók, tulajdonképpen bármilyen célra felhasználhatjuk. A Budapest Bank jelenleg igen kedvező áron nyújtja ezt a típusú kölcsönét ezért érdemes utánanézni. Online Prémium Kölcsön számla nyitása mellett már 5,3-5,9% közötti kamatkedvezményt is el lehet érni. A számla segítségével az előtörlesztés teljesen díjmentessé válik, emellett nem kell mást tenni, mint minimum 250 000 forintos havi jövedelmet igazolni. A munkaviszonnyal kapcsolatban minimum 3 év az elvárás. 800 000 forintos gyorskölcsön felvétele esetén, a 72 hónapos futamidőt választva a havi törlesztőrészlet 15 793 forint. A futamidő végéig összesen 1 137 096 forintot szükséges visszafizetni a banknak. A kamat típusa rögzített így semmilyen változással nem kell számolnunk a hitel tartama alatt.

Milyen célra lehet felhasználni a kölcsönt?

Mivel a kölcsön szabadon felhasználható, így bármire. A bankok ebben az esetben soha nem kérnek igazolást arról, hogy mire is költöttük el a pénzt, hiszen szabadon arra költjük, amire csak szeretnénk. Ez lehet egy nyaralás, egy elmaradt közüzemi számla kiegyenlítése, egy beiskoláztatás vagy akár egy fűtési rendszer korszerűsítés is. Bármire is van szükségünk, a gyorskölcsönnel megoldást találhatunk az átmeneti pénzhiányra. Szerződéskötéskor érdemes minden esetben elolvasni az apró betűs részeket, hiszen itt vannak leírva azok a dolgok is, amelyek egy-egy esetben akár buktatónak is számíthatnak. Mindig figyeljünk oda arra, hogy a legapróbb részletekkel is tisztában legyünk. Bármennyire is vonzó egy ajánlat, ha az számunkra kedvezőtlen pontokat is tartalmaz, akkor inkább keressünk egy másik pénzintézetet.